назад

 

Панически атаки/ Фобии

Панически атаки/ Фобии – при тях са изразени различни видове симптоми , включващи желание за бягство, ускорен пулс, затруднено дишане, чувство, че умираш или че имаш инфаркт, чувство за нереалност, вкочанена челюст, буца в гърлото, силно гадене, чувство, че нещо лошо ще се случи , замаяност, усещане, че може да припаднеш всеки момент и други.
Препоръчително е още при първата Паническа атака да се видите с вашия лекар, за да сте сигурни, че симптомите не са породени от нещо друго!
Паническите атаки не са животозастрашаващи. По време на Паническа атака се изпитват някои от следните физически симптоми: сърцебиене, световъртеж, недостиг на въздух, прилошаване. Атаките обикновено започват внезапно и могат да траят от няколко минути до няколко часа. Когато човек е под силен стрес, може да  получи внезапна Паническа атака, докато примерно гледа телевизия или спи.  Много хора, преживяващи първите си Панически атаки, имат съмнения за инфаркт или нервен срив. Като професионалист и човек, срещал доста хора, преживяващи и преживели Панически атаки, ще ви  науча на методи и техники за справяне с Паническите атаки и паралелно с това ще ви помагам да работите върху източника на проблема.