назад

 

Професионално ориентиране

Хората искат да бъдат щастливи или още по-щастливи. Те искат удовлетворяващ живот, пълен с приятни изживявания. Искат добри взаимоотношения, работа, която ги радва и с която са горди, в която могат да използват таланта си и да правят пари. Те искат да изживеят удоволствията на живота докрай. Искат да видят мечтите си осъщесвени и да чустват, че живеят според най-висшите си ценности. Искат да бъдат харесвани от много, обичани от няколко и уважавани от всички.
Щастието не е рецепта, която можеш да изпълниш при фармацевт за щастие.То не е нещо, което притежаваш, а нещо, което си!
Работата или кариерата могат да бъдат болест или лек в зависимост от избора, който човек прави! Липсата на себереализация може да унищожи една личност и не само нея. За повечето хора най-простият от въпросите понякога приема застрашителни размери: „Каква професия ми подхожда най-добре и какво е истинското ми призвание?”
Работа, кариера, занаят, професия, служба, призвание са различни неща и отразяват различни емоционални състояния на ума. Застоят и безизходицата понякога са задължителни за нашето израстване и развитие. Стремежът на индивида да извършва дейност, която го задоволява, е жизненоважна потребност.
Всеки има различна идея за това кое ще го направи щастлив и психологът/ коучът няма как да знае предварително какво е то. Много често и самият клиент не го знае. Но заедно ще се опитаме да го намерим.
Ще бъда през цялото време до вас през този път, защото няма нищо по-удовлетворяващо от това, някой да те погледне в очите и да ти каже, че животът му е различен, че е намерил призванието си и че се чуства щастлив, както никога преди това!